måndag 20 juli 2009

Åland i mitt hjärta

Hej,
I lördags kom vi hem efter en superhärlig vecka på Åland. Vi var hela familjen plus A´s kompis R. Han tyckte också att det var en bra vecka och det var kul att ha han med.
Vi åkte med familjen Å från Falun och bodde i varsin stuga, närmsta grannarna var typ en miljard skogsmyror ;) sist vi var med dem (alltså fam.Å) till Åland var -98, när barnen var 5 och 3 år gamla, tänk vad tiden går.
Vi var till Bomarsunds fästning (inte fästing men annars finns det många såna på Åland) vi har varit där förr men inte resesällskapet, till Lennströms kanal(åt god glass där)och tittade på broöppningen och alla båtar som skulle förbi, till Mariehamn (strosade runt och myste), till "Uffe på berget" och fikade, och solade och badade på Degersands havsbad och fiskade nästan varje kväll.
Fisket är nästan den mysigaste biten av Åland, även om det inte nappar så är det rogivande och nästan meditativt att vara ute på böljan den blå. Några som inte gillade när det inte nappade var A, M och R. De blev rätt så rastlösa vissa kvällar, särskilt A ;)
Stugan kan man beskriva som "En möbelkatalog från 80-talet möter hemvävt"... som det stod i en tidning på ön. Den var i alla fall mysig och vi skulle ju inte bo där för evigt.
Men någonting som var skitjobbigt var att sängarna var så FRUKTANSVÄRT hårda så ryggen och revbenen värkte på mornarna men det blev bättre efter morgonpromenaderna och doppen som tur var.
Rolig var vår supermoderna (not)dammsugare, den såg ut som en ombyggd rysk Lada från 70-talet, tyckte MÅ och det hade han rätt i.
Svärföräldrarna hyr samma stuga varje år, några km från där vi var i år och en morgon dök de upp oanmälda, det tyckte ungarna var jättekul ;)de sov ju när besöket dök upp, pigga och högljudda...
På hemväg från färjan stannade vi traditionsenligt på Sanda gård och fikade supergott kaffebröd och handlade lite småsaker.
Här kommer lite bilder från våra härliga dagar. Hej svejs!

Del av Bomarsund
Dottern känner på havet första kvällen



Ombyggd Lada..

"Möbelkatalog från 80-talet möter hemvävt"

Liten vy över grabbarnas rum...

Cementsängarna

Kaptenen själv

Meditation pågår


Ålandspiraterna

Rensning av abborrfångsten

Inspirationen för fiske på nivå 0 för de två till höger...





Inga kommentarer: