måndag 28 december 2009

Mellandagar-dagar mellan

Hej i stugorna och god fortsättning!

Julens allra innerligaste tid är över för den här gången och nu är det lite vardag som gäller innan nästa sammanhängande ledighet över nyår. Här kommer lite uppdatering:

Dagen före julafton rände vi runt på Valbo köpcentrum och köpte julklappar, det gick faktiskt riktigt bra trots mycket folk som var ute i samma ärenden ;)

På eftermiddan gick vi ut i skogen för att hämta en gran, F var också med men inte M, hon blev kvar hemma för hon hade inga skor..de hade F lånat.. ;)
Efter ganska mycket traskande i djupsnön hittade vi den perfekta granen till inne och en till småfåglarna ute att gömma sig i från rovfåglar.

På kvällen tog F bussen hem, vi klädde granen skinkan griljerades, fettet från skinkan hängdes ut till fåglarna :) julklappar slogs in, mormor hämtades, julgröten åts upp och sen kom STÄMNINGEN! den alldeles speciella som lägger sig som en varm gosig filt om familjen, MYSIG OCH INNERLIG, alltid kvällen före julafton.

Vi myste och hade uppesittarkväll och smällde i oss en massa godis förstås.


Julgranen på julaftonsmorgon


På julafton blev det långfrukost innan det var dags att åka till svärföräldrarna till kl.13.
Där bjöds det på gottigt julbord trevligt umgänge, Kalle Anka (ingen Anna Anka som tur var!)sedan blev det julklappsutdelning -alla blev nöjda;)mm, ett kul sms SvärfarSvärmorVår käre tomte "in action"

sedan blev det kaffe med smarrigt kaffebröd till.

På kvällen när vi kom hem så smaskade och myste vi vidare och tittade på julfilmen framför alla andra: Ett päron till farsa firar jul!!!

På juldagen tog vi en liten promenad, i alla fall S och jag. SaLi kom och sov kvar hos M.

På annandagen tillbringade vi några timmar i Valbo, på köpis, tillsammans med hela Sverige kändes det som, men vad kan man vänta sig.. M och jag orkade inte trängas så länge så vi satte oss i en soffa vid ingången på IKEA och väntade på S och A som var tapprare än oss. A köpte en ny mobil i alla fall.

På kvällen bastade jag, det var längesen sist, åh vad det var skönt, mysigt med snön som yrde utanför fönstren och ljuslyktor överallt. Skönt också att vara ensam en stund och bara vara, så rogivande.

Resten av familjen är lediga några dar till medans jag ska jobba.
Idag började S och svärfar att lägga in golvet i hallen, ÄNTLIGEN!
De har kommit en bra bit på väg redan och det blir jättefint!

3 kommentarer:

Susanne sa...

i sena timmen smyger jag om kring .. låter som en underbar jul .. stämningen underbar känner riktigt myset... här i skogen har vi just-23 grader jag är uppe och håller spisarna vid liv... ett riktigt gott slut och ett ännu godare 2010 önskar jag dig... om jag inte hinner in mera före "slutet"

Anneli sa...

Härligt julmys ni har!!!:) kramis

Sinna sa...

Ni verkar ha haft en mysig jul :-) Härligt!! Hoppas att det går bra att jobba och att ni får en trevlig nyårsafton.
GOTT NYTT ÅR på er alla i "byn"
KRAM SInna